Eșec. Ziua Limbii române, fără manifestări culturale

Data publicării:
drapel

Cu o sala aproape goală, autorităţile din Braşov au bifat Ziua Limbii Române. Două trupe venite de peste Prut au susţinut un concert gratuit. Puțini au știut însă de eveniment. Chiar şi organizatorii au recunoscut că nu a fost ceea ce ar f trebuit.

Mă întristează această prezenţa redusă. După cum vezi în sală sunt oameni destul de în vârstă”, a afirmat Marius Cisar, directorul Centrului Cultural Reduta.

Ziua limbii române a existat întotdeauna şi ar trebui să fie sărbătorită în fiecare zi sau ar trebui să o simţim ca fiind în fiecare zi. Nu cred că lumea de pe stradă ştie de această zi şi nu cred că o simte, din păcate”, a susținut Adrian Lesenciuc, scriitor.

De un spectacol gratuit au avut parte şi clujenii.

'Limba română este patria mea', spunea Nichita Stănescu. Limba, tradiţiile, portul, cântecul sunt cele care ne definesc ca naţiune română”, este de părere Andrei Dragoş, dirijor.

Autorităţile din Gorj, în schimb, nu s-au straduit să organizeze niciun spectacol şi nici măcar să arboreze drapelul naţional.

La începutul acestui an, aleşii au adoptat o lege potrivit căreia, pe 31 august este sărbătorită Ziua Limbii Române. Potrivit actului normativ, în această zi trebuie organizate manifestri culturale, iar instituţiile publice trebuie să arboreze drapelul naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri