Munca din spatele scenei. Costumiere, butafori și scenografi dau contur pieselor

Data publicării:
04022013 20costume-47537

În atelierele de creaţie, croitorii lucrează migălos fiecare costum. Numai pentru un spectacol, realizarea decorurilor şi a ţinutelor de epocă durează câteva luni. Totul începe cu o idee schiţată pe o coală de hârtie, însă până la produsul finit sunt parcurse mai multe etape.

„Se probează pe solişti, se fac corecturi, se chemă din nou la probă poate de două-trei ori, depinde de la caz la caz, depinde de gradul de complexitate al costumului respectiv, din epoca respectivă", explică Monalisa Giubegeanu-şefa de producţie.

Conceptul pleacă însă de la scenograf.

„În urma discuţiilor cu regizorul, se realizează nişte schiţe de costume şi decoruri şi după aceea se trece la activitate de achiziţionare a materialelor pentru costume şi pentru decorurile pe care le vom realiza", spune Răzvan Drăgănescu, scenograf.

Colecţia Teatrului Liric din Craiova numără în prezent sute de costume, toate fiind unicat. La munca de producţie lucrează cinci croitori, un butafor, un tapiţer şi un scenograf.

În atelierul Teatrului Liric se lucrează de zor în această perioadă. Totul pentru a putea pune în scenă, la 4 aprilie, opera „Bună seara, domnule Wilde".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri