BONTON intră în culisele unui dineu la Casa Regală a României

Data publicării:
dana 20gont2-34979

Echipa emisiunii „Bonton” de la Digi24 a avut privilegiul de a asista, observa şi filma, pas cu pas, întreaga pregătire a evenimentului: forfota, felul în care fiecare persoană implicată, de la majordom, bucătăreasă, ospătari sau şefa de protocol îşi îndeplinesc atribuţiile, ştiu exact ce au de făcut, fiecare cu sentimentul aparteneţei la o lume specială.

Regulile impuse de protocolul Casei Regale într-o asemenea situaţie sunt numeroase, iar angajaţii trebuie să fie atenţi la fiecare detaliu: cum sunt aşezate scaunele la masă, la ce distanţă unele de altele, ce înălțime au aranjamentele florale de pe masă, cine ce poziţie ocupă la masă, cum şi în ce moment se aduce fiecare fel de mâncare, ce au voie să facă ospătarii şi ce nu, cine poate să stea în încăperea respectivă etc.

În ceea ce priveşte alegerea meniului şi apoi pregătirea felurilor de mâncare, aici lucrurile nu sunt aşa de simple cum ar părea. Şefa bucătăriei Casei Regale, care ocupă această poziţie de şase ani, a povestit pentru Bonton cât de greu este să realizeze meniul perfect pentru fețele regale.

Mai multe detalii picante din culisele organizării unui dineu regal, duminică, ora 17.30, la „Bonton”, singura emisiune care îşi propune să redescopere bunul gust şi eleganţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri