Cum arată și cât de utilă le este copiilor o şedinţă de yoga

Data publicării:
yoga

Concentrare, multă joacă şi mişcare cât cuprinde. Într-un cuvânt, yoga. Asta aleg, mai nou, tot mai mulţi părinţi pentru copiii lor.  

„Yoga pentru copii este o clasă foarte diversificată, în care se lucrează foarte mult pe mobilitatea și tonifierea corpului și, mai ales, pe corelarea emisferelor stânga și dreapta”, explică Gloria Ciolachi, instructor de yoga.

„Facem tot felul de chestii interesante. Ne întindem mușchii și învățam tot felul de lucruri pe care alții nu le știu și putem fi mai buni decât ei”, se laudă un copil.

Ce au de câştigat copiii care aleg să facă yoga

„Beneficiile clasei sunt: coordonare, flexibilitate, forță musculară, echilibru și dobândirea unei capacități de atenție pe o perioadă mai lungă de timp. Desfășurându-se prin joc, ei beneficiază de lucrurile acestea fără să pară o muncă grea. O clasă se desfășoară prin joc, exclusiv. Întodeauna avem o poveste de bază, pe care se construiește întreaga clasă”, spune Gloria Ciolachi.

Instructorii de yoga au un mesaj pentru adulţii care nu privesc cu ochi buni această metodă de relaxare: „I-aș invita să vadă înainte să pună o etichetă, să vină la o clasă și apoi să spună dacă li se potrivește sau nu”.

O sedinţă de yoga costă între 35 şi 50 lei şi bine ar fi bine, spun specialiştii, să mergeți de cel puţin două ori pe saptămană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri