Istorie pe patru roți la Muzeul Militar. Au fost expuse 20 de mașini militare din secolul trecut

Data publicării:
masini

Proprietarul uneia dintre mașini, un cetăţean german îndrăgostit de automobilele vechi, a fost în stare să străbată mări şi țări numai pentru a aduce acasă maşina mult visată: un Ford T creat acum 99 de ani.

„Am cumpărat-o din America, din Minneapolis, de la un particular, este un hobby foarte scump, pentru piese, pentru întreţinere în fiecare lună”, explică el.

Un alt împătimit al maşinilor de epocă, un oltean care se trage din neamul Romanovilor, ultima dinastie imperială a Rusiei, a parcurs cu maşina expusă câteva sute de kilometri pentru ajunge în Capitală. „Este vorba despre un transportor de rachete de producţie sovietică, fabricat în perioada anilor 1970, folosit şi în armata sovietică şI în armata română”, spune el.

Constantin Romanov şi-a descoperit pasiunea pentru astfel de bijuterii auto în 1957, când în vacanţele şcolare mai lucra la un atelier de reparaţii auto. A deprins atunci toate tainele unei maşini, iar acum are şase autoturisme, toate atestate istoric.

La expoziţie au fost admirate şi maşini folosite de militarii români. Chiar şi autoturismele fără însemne militare au fost folosite de armată, care le-a confiscat de la civili în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, apoi le-a înapoiat.

Pănă la ora prânzului, prin curtea Muzeului Militar au trecut zeci de bucureşteni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri