JURNAL PENTRU COPII. Cele mai scumpe jucării

Data publicării:
barbie

O mașinuță de jucărie costă între 5 și 600-700 de lei, în funcție de cât de sofisticată este. Cum ați reacționa însă dacă ați afla că un inginer pasionat de jucării a conceput o mașinuță ce costă nici mai mult, nici mai puțin de 7,5 milioane dolari?

Macheta bijuteriei pe patru roţi este realizată din fibră de carbon, aur, platină, diamante şi pietre preţioase.

De la maşinile de colecţie, ajungem la supermaşinile care salvează omenirea. Admiratorii seriei de filme „Transformers" și-au văzut visul împlinit. O companie japoneză a realizat, recent, robotul Transformers. Jucăria se livrează în forma unei maşini sport şi este controlată printr-o consolă. În câteva secunde, maşina se transformă într-un robot de aproximativ 30 de centimetri, întocmai ca în filmul Transformers. Jucăria aruncă mici proiectile din braţe și se poate deplasa înainte sau înapoi. Costă 18.000 de euro.

Trecem acum la celebrele păpuși Barbie. În România, cea mai scumpă astfel de păpușă costă în jur de 300 de lei. Și totuți, la o licitație din New York, o păpușă Barbie s-a vândut cu, atenție, 300.000 de euro. Este drept că păpuşa este una cu totul specială, împodobită cu diamante, care mai de care mai sclipitoare.

Aici trebuie amintit Tony Mattia, un colecționar din Marea Britanie, care are, se pare, cea mai mare colecție de păpuși Barbie din lume. Colecţionarul a adunat 1125 de păpuşi Barbie şi multe modele ale lui Ken, prietenul lui Barbie.

Nici jucăriile marca „Star Wars" nu pot fi trecute cu vederea. Cea mai scumpă este masca a lui Vader costă 115.000 de dolari și a fost purtată de personaj în toate scenele de luptă. Masca a fost special creată de Bob Anderson, campion olimpic la scrimă, care a interpretat de fapt scenele cu sabia laser.

A venit momentul să vorbim şi despre unul dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate, din toate timpurile: Mickey Mouse. Cea mai scumpă jucarie care îl reprezintă pe Mickey Mouse a costat 83.650 de dolari. Valoarea se datorează faptului că jucăria este foarte veche, tocmai din 1939 şi este printre primele păpuşi care l-au reprezentat pe simpaticul Mickey Mouse.

Chiar dacă vremurile şi gusturile se schimbă, există câteva jucării care vor fi mereu la modă. De aceea nu trebuie să mire pe nimeni dacă preţurile unor astfel de „bijuterii" ating milioane de euro sau dolari. Iar dacă vreodată veţi deveni proprietarii unor astfel de jucării, vă puteţi considera extrem de norocoşi!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri