JURNAL PENTRU COPII. Un alt mod de a învăţa engleză: joacă şi iar joacă

Data publicării:
10 2002shakespeareschool-48644

La Shakespeare School totul se învaţă în joacă. Metodele folosite de cadrele didactice nu seamănă câtuşi de puţin cu cele tradiţionale. Plecând de la conceptul creat de un renumit profesor de la Harvard, dascălii de la Shakespeare School au transformat orele de limbă engleză în adevărate momente de distracţie pentru cei mici.

Marilena Chiculete, profesor coordonator la Shakespeare School, explică faptul că abordarea limbii engleze se face din perspectivă comunicativă.

Ce beneficii are învăţarea limbii engleze într-un astfel de centru educaţional?

„În primul rând învaţă limba engleză ca la mama Anglie acasă. Învăţăm limba engleză pură şi a doua misiune este să le creştem încredrea în sine”, spune Marilena Chiculete.

„Scopul nostru este nu să stigmatizăm greşelile ci să tranformăm greşeala într-o oportunitate”, adaugă aceasta.

La rândul său, Adriana Aliante, directorul instituţiei, precizează că fiecare copil reuşeşte să înveţe engleza în felul lui, în modul lui fără să se simtă frustrat, printr-o varietate mare de jocuri.

Care este rezultatul? O spun chiar cei mici: „Aici suntem ca într-o familie şi ne place foarte mult”.

În fiecare an familia Shakespeare School devine tot mai numeroasă. Pe de-o parte, pentru că mulţi copii vor să înveţe limba engleză, iar pe de alta, prichindeii au auzit că aici totul se învaţă în joacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri