La patru ace. Doi tineri de 26 de ani promovează eleganța masculină

Data publicării:
costume

Sunt antreprenori, medici, bloggeri, oameni de afaceri. Îi uneşte pasiunea pentru eleganţa masculină şi dorinţa de a trăi într-o societate în care ideile să fie dezbătute, nu oamenii. Indiferent de vârsta pe care o au, bărbaţii aceştia formează o comunitate unde totul pleacă de la valori.

„Când ne întâlnim, nu discutăm despre cum s-a îmbrăcat unul sau celălalt, ci discutăm despre idei, nu discutăm despre ce are loc la tv şi ce se întâmplă în mass media, ci despre ce am putea face”, spune Alex Drăgan, co-fondatorul unei afaceri vestimentare.

La numai 26 de ani, Alex Moise și Alex Drăgan şi-au pus în minte să aducă laolaltă bărbaţi care cred în aceleaşi principii ca şi ei. Cei doi au fondat o afacere modernă de haine pe măsură, pentru bărbaţi. Însă ei nu „croiesc" doar la exterior, ci încearcă să o facă şi la interior. Cred că o purtare „pe măsură" e la fel de importantă ca un costum făcut pe comandă.

„Când vorbim de reperele eleganţei masculine aş putea spune că ne referim în ultimul rând la haine, în primul rând ne referim la partea de educaţie, de bun simţ, de valori, de cultură, acestea primează şi acestea trebuie să arate, să le arăţi cumva prin haine, cumva haina e o extensie a acestor valori pe care le are fiecare”, explică Alex Moise.

„Acum ştiţi cum e, frumuseţea e în ochiul privitorului, dar sunt câteva noţiuni generale care pot fi trasate, vine din interior, adică atitudinea pe care o ai, relaţiile pe care le ai cu ceilalţi, modul în care tratezi o femeie sunt transpuse în exterior unde ne arătăm respectul faţă de ceilalţi şi faţă de noi înşine”, arată și Alex Drăgan.

Familia este cea care i-a învăţat pe amândoi că educaţia este cea mai aleasă „haină" pe care un om o poate purta. Deşi sunt tineri, fiecare dintre ei crede că eleganţa clasică nu se va demoda niciodată şi ţin cont, mereu, de reperele ei, fie că e vorba de vestimentaţie sau de maniere.

„Din familie am moştenit anumite valori care m-au făcut să fiu mai atent la oamenii din jurul meu, la cum mă prezint în faţa lor şi să le arăt o dovadă de respect prin cum mă prezint”, spune Alex Moise.

„E foarte important ce ne-au transmis părinţii noştri, şi ce ne-au transmis e că atunci când îi respecţi pe cei din jur, te respecţi şi pe tine. De aceea, o mână de oameni sub 30 de ani vrea să ducă mai departe o tradiţie”, potrivit lui Alex Drăgan.

Pasiunea lor pentru haine vine tot din familie, care a influenţat felul în care cei doi tineri percep moda. Pentru ei, povestea „croitoraşului cel viteaz" a devenit realitate.

„Tatăl meu, unchiul meu, bunicul meu, căruia îi plăceau pantofii care scârţiau şi îi făcea la comandă, ei m-au inspirat şi mi-au arătat că e o mare diferenţă între a fi bărbat doar prin haine şi a fi bărbat nu doar cu haina pe tine, ci şi în interior”, povestește Alex Drăgan.

Cu toate că bărbaţii care cred în aceleaşi valori ca şi ei vin din toate domeniile, profilul lor psihologic este, pe alocuri, comun.

„Cei sub 30 de ani care se îmbracă la fel ca noi au învăţat la un moment dat prin adolescenţă să-ţi schimbi tricoul cu o cămaşă, transferul de la băiat la bărbat, şi ar trebui să te şi îmbraci ca atare”, explică Alex Moise.

„În ceea ce priveşte modul lor de gândire, sunt orientaţi către evoluţie, fie profesional, fie familial, nu au timp de obicei, pentru că partea profesională le ocupă foarte mult timp”, arată Alex Drăgan.

Mircea Cioponea are un blog de pantofi şi este unul dintre bărbaţii care participă la fiecare întâlnire organizată de Alex Moise şi Alex Drăgan.

„Cunosc persoane foarte elegante mental, care nu sunt foarte elegante din punct de vedere vestimentar, şi viceversa, persoane foarte elegante vestimentar care nu sunt foarte elegante mental. Dar de cele mai multe ori există o corelaţie între cele două”, spune bloggerul.

Misiunea comunităţii de bărbaţi care ţin la eleganţa clasică este simplă.

„Să arătăm publicului larg câţiva oameni, sau oamenii din comunitatea noastră, care au anumite valori, care au un anumit stil vestimentar, au o anumită educaţie, pun accent pe aceste valori puternice, şi să le arătăm că nu ţin cont de vârstă”, explică Alex Moise.

„Reuşesc să creeze o comunitate în jurul unor oameni (...) care învaţă şi se schimbă (...) este o permanentă mişcare”, spune Mircea Cioponea.

În zilele noastre, ar putea părea ciudat ca aceia care ţin la „tiparele" eleganţei masculine de altădată sunt doi tineri de nici 30 de ani. Însă, pentru ei, să te îmbraci şi să te porţi frumos este ceva firesc. Ei au înţeles că, în vreme ce moda este trecătoare, stilul rămâne.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri