Localurile din Centrul Vechi, nepregătite pentru sezonul turistic

Data publicării:
0203 20centrul 20vechi-52473

Comercianţii din Centrul Vechi cer municipalităţii să adopte urgent noile reguli de funcţionare a teraselor din zonă. Patronii spun că, din cauza haosului administrativ, afacerile au de suferit. Aceştia mai sunt nemulţumiţi că trebuie să alerge între Primăria Sectorului 3 şi Primăria Capitalei, pentru a-şi plăti taxele.

„Toate procedurile de autorizare, taxele şi alte probleme să fie concentrate într-un birou unic, care să fie situat chiar în Centrul Istoric”, spune Octav Dură, preşedintele executiv al Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric.

În lipsa unui regulament, investitorii nu-şi pot face un plan de afaceri pentru această vară. În cazul multora, autorizaţiile de funcţionare deja au expirat.

„La ora actuală, suntem puşi în situaţia unui fileu. Mingiile se sparg în capul nostru. Nu mai acceptăm situaţia de a fi pasaţi între administraţii”, spune actorul Mugur Mihăescu, proprietarul unui local în zonă.

Noile reguli îi mai obligă pe comercianţi să îşi uniformizeze mobilierul şi să închidă terasele cel tîrziu la ora 4.00 dimineaţa.

Consilierii generali ai Capitalei au respins proiectul de hotărâre care prevedea, în plus, şi plata tuturor taxelor la un ghişeu unic, din Primăria Municipiului Bucureşti. În replică, edilul Sorin Oprescu a anunţat că va adopta regulamentul printr-o decizie a primarului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri