Maeștri bucătari maghiari și iranieni au gătit pentru bucureșteni

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-13-18h32m03s29

Una care li s-ar părea mare chiar şi sârbilor, popor de altfel obişnuit cu porţiile gigantice. Chifteaua făcută în Bucureşti a măsurat doi metri lungime. Pentru cei care ţin post, maeştrii bucătari au preparat un paprikaş unguresc delicios, precum şi deserturi pentru gusturi rafinate. 

Pljeskavica este o delicatesă sârbească, iar în ţara de origine o porţie poate atinge chiar şi o jumătate de kilogram. Însă Bucureştiul a văzut cum se face o asemenea chiftea sârbească de doi metri lungime şi douăzeci de kilograme în greutate. Totul a fost gata într-o jumătate de oră.

„Am folosit 10 kg de carne de vită, 5 kg de carne de porc şi 5 de oaie, ceapă, nucşoară, piper”, a spus unul dintre bucătari.

Vizitatorii au fost cuceriţi de bunătăţile în stil sârbesc.

Şi desertul a fost spectaculos: banane şi pere îmbrăcate în caramel.

Atmosfera de petrecere a fost asigurată de mai multe ansambluri populare, care au interpretat cantece tradiţionale maghiare şi româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri