Patria tangoului. Buenos Aires este supranumit Parisul Americii Latine

Data publicării:
tango-1

O călătorie până în Buenos Aires se poate dovedi mai greu de realizat, dar merită toţi banii. Şi, pentru că trebuie traversat un întreg ocean pentru a ajunge pe ţărmurile Americii de Sud, aveţi nevoie de avion. Preţul pentru o cursă aeriană până în Buenos Aires începe de la 900 de euro şi poate depăşi 5.000. Şi este costul unui zbor numai dus. Pentru varianta dus-întors puteţi obţine o reducere considerabilă, iar un bilet până în Buenos Aires şi înapoi vă costă între 1.200 de euro şi 4.000.

Odată ajunşi de cealaltă parte a Atlanticului, vă întâmpină una dintre bijuteriile Americii Latine. Fondat în 1536 de Pedro de Mendoza, oraşul este o impresionantă împletire de stiluri arhitectonice. Stilul colonial spaniol, academic francez, Art Nouveau şi Art Deco, dar şi stilul local, toate şi-au dat mâna pentru a face din Buenos Aires o destinaţie turistică unică.

Poate şi pentru a mai reduce din costurile unei excursii, oferta hotelieră din capitala Argentinei este deosebit de atractivă.

Preţul unei camere la cele aproape 1.000 de hoteluri, câte are Buenos Aires, poate varia între 36 şi aproape 200 de euro. Există, de asemenea, o mulţime de hostel-uri care oferă cazare cu numai 7 euro pe noapte.

Puteţi apoi să profitaţi din plin de vitalitatea acestei metropole portuare extrem de cosmopolite. Supranumit Parisul Americii Latine, oraşul are nu mai puţin de 47 de cartiere, cu tradiţii şi obiceiuri diferite. Reprezentaţiile de tango, principalele atracţii turistice, au loc peste tot în Buenos Aires. Unele dintre cele mai frumoase au loc în El Querandi, un restaurant vechi de 80 de ani, situat în estul oraşului.

Considerat a fi unul dintre cele mai importante centre culturale din America de Sud, Buenos Aires este împânzit de muzee, biblioteci şi catedrale. Dintre acestea, nu trebuie ratate Catedrala Metropolitană, Muzeul Naţional de Artă, Biblioteca Naţională, Muzeul de Artă Populară sau Muzeul Copiilor. Şi, pentru că mitul Evitei Peron este încă viu în sufletele argentinienilor, puteţi vizita şi muzeul fostei Prime Doamne a Argentinei, unde pot fi admirate fotografii ale Evitei Peron, piese vestimentare sau articole apărute de-a lungul timpului în presă.

Buenos Aires încântă de asemenea prin zecile de parcuri traversate zilnic de milioane de oameni. Alături de tango, o altă pasiune a argentinienilor este fotbalul. Pentru a simţi atmosfera care înconjoară aici sportul-rege o vizită pe stadion nu trebuie ratată.

Viaţa de noapte are un farmec aparte în Buenos Aires. Cluburile de noapte, restaurantele sau localurile unde au loc reprezentaţii de tango te îndeamnă să petreci fără restricţii, până în zorii zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Irinel Columbeanu are datorii la azilul unde locuiește: „Se străduiește să facă rost de bani”
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Sophie Turner a facut primele dezvaluiri despre despartirea de Joe Jonas: “Au fost cele mai grele zile din...