Phil, hârciogul meteorolog, a dat verdictul: vine primăvara

Data publicării:
02022013 20harciog 20phil-47319

În faţa a zeci de mii de oameni curioşi să afle cât vor mai fi nevoiţi să îndure zilele geroase de iarnă, Phil şi-a părăsit vizuina şi le-a dat o veste bună celor prezenţi: îşi pot scoate de la naftalină hainele de primăvară.

Ziua hârciogului are la origine o superstiţie germană, care spune că dacă un animal care hibernează îşi vede umbra pe 2 februarie, iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu-şi zăreşte umbra, atunci primăvara este aproape. Din 1886 încoace, de când are loc evenimentul, Phil a prevestit de 101 ori continuarea iernii şi de numai 16 ori că primăvara vine mai devreme.

Tradiția din Pennsylvania a devenit celebră în toată lumea abia în 1993, după apariția comediei romantice „Ziua Cârtiţei”, în care Bill Murray, meteorolog, retrăieşte această zi la nesfârşit.

Evenimentul strânge, an de an, aproape 20.000 de persoane, dornice să fie de faţă la ieşirea hârciogului din vizuină. Cei care nu se pot deplasa pot urmări întregul spectacol pe Facebook și Twitter, fără a scăpa niciun amănunt din ce face şi mai ales ce prezice Phil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri