Târgul internațional de turism de la Madrid. România se prezintă mult mai bine anul acesta

Data publicării:
turism-1

Din fericire, anul acest nu trebuie să ne fie rușine de felul în care România se prezintă la acest prestigios târg. Standul arată bine și pas cu pas lucrurile vor fi și mai bune, atunci când pliantele vor fi mai atrăgătoare, limbajul de lemn din unele oferte va fi schimbat și mai ales atunci când expozanții vor fi reprezentați de vorbitori de limba spaniolă.

Timp de 5 zile, aproape 9000 de companii de turism din întreaga lume îşi prezintă ofertele turistice pe 2014. Spania, țara organizatoare tocmai a obținut al treilea loc într-un clasament mondial al numărului de turiști, 60,6 milioane vizitând Spania în 2013. România este și ea prezentă, cu un stand chiar în mijlocul spațiului rezervat țărilor din Europa.

Sunt nu mai puțin de 164 de țări și regiuni reprezentate cu tot ceea ce au mai bun în acest domeniu. Pe 160 de metri pătrați, România este în sfârșit mult mai bine prezentată, cel puțin la capitolul imaginii.

Organizatorii de anul acesta al standului României au mers pe o combinație de culori deschise, verde și alb. Există 25 de posturi pentru firmele participante, panouri electronice pe care sunt prezentate imagini din România rurală, totul pe fond muzical folcloric. Cei interesați pot să vadă la lucru și un meșter popular care încondeiază ouă.

Apar însă probleme la standul României atunci când e să întrebăm în limba celor 200.000 de vizitatori așteptați care e oferta turistică a României. Se știe foarte bine faptul că spaniolii nu vorbesc limbi străine, se bazează doar pe limba lor spaniolă, însă la un târg de acest gen, dacă vrei să vinzi produse turistice e obligatoriu să vorbești limba spaniolă.

Vizitatorii vor să cunoască Transilvania în primul rând, Dracula și castelele, vor să vadă munți, natura verde, pentru că Spania, cu excepția nordului, nu e atât de verde.

România a reușit să atragă în 2013 aproape 1, 8 milioane de turiști dintre care doar 65.000 din Spania, o cifră incomparabilă cu cei 60,6 milioane de turiști atrași de Spania. Dar cum lucrurile bune se pot învăța, autoritățile din România din domeniul turismului par să își fi dat seama în sfârșit că fără investiții serioase și fără seriozitate nu poți face concurență în acest domeniu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri