TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Înlocuitori de post pentru ou și lapte

Data publicării:
ingrediente post
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Laptele este cel mai simplu de înlocuit în orice reţetă. Puteţi folosi varianta vegetală din diverse nuci sau seminţe.

„Îmi plac seminţele de floarea-soarelui, seminţele de dovleac şi sunt mai accesibile la noi pe piaţă decât alternative mai scumpe de nuci de Macadamia, caju sau migdale”, spune Andreea Crăciun, blogger culinar.

Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi într-un blender nucile sau seminţele şi apă. Dacă vreţi ca laptele să fie mai aromat, adăugaţi miere şi scorţişoară. Mixaţi şi în câteva secunde aţi obţinut un lapte sănătos. La fel de simplu se poate înlocui şi oul în mâncărurile gătite.

„Putem folosi legume păstoase pe care să le zdrobim, cum ar fi cartofii - cartofii normali, cartofii dulci -, dovleacul, putem apela cu încredere la făină de in sau psyllium”, spune Andreea Crăciun.

Aceste ingrediente pot fi folosite dacă vreţi să pregătiţi de exemplu tarte cu legume. Pentru dulciuri, bananele zdrobite sunt înlocuitorul perfect. Untul se poate înlocui foarte uşor cu cel de cocos. Îl găsiți în două variante: cel cu aromă puternică de cocos poate fi folosit pentru dulciuri, iar cel fără aromă, pentru gătit.

„Seamănă un pic cu untura ca şi consistenţă, îl folosesc să sotez legume, însă uzul meu preferat este să înlocuiesc untul normal în aluatul fraged, aluatul care se foloseşte în diverse tarte, cornuleţe sau biscuiţi. Mi se pare că iese mult mai fraged decât dacă aş folosi untul normal”, spune Andreea Crăciun, blogger culinar.

Pentru a înlocui maioneza din ou puteţi face fie una din avocado, lămâie şi sare, fie din caju, ulei de măsline, usturoi şi apă. Ingredientele se mixează într-un blender.

„Sosul de obicei îl folosesc în sandvişuri, legume la grătar, sau dacă fac anumite mâncăruri, legume la cuptor, ca şi cum am folosi sosurile normale. Dacă dorim un sos mai subţire putem să punem mai multă apă, dacă vrem un sos mai gros sau o brânzică tartinabilă, punem mai puţină apă, explică Andreea Crăciun.

Puteţi obţine si un muştar sănătos cu aproape aceleasi ingrediente: caju, ulei de măsline, zeamă de lămâie, apă şi turmeric. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce nu trebuie să dai jos semnul de începător înainte de termen. Nu este vorba doar despre amenzi
Digi FM
Motivul pentru care Ioana Ginghină nu mai vrea să-l vadă pe Alexandru Papadopol: „La mine nu mai există cale...
Pro FM
Madonna, un Paște în stil propriu: în pantaloni scurți și dresuri plasă, de mână cu iubitul tinerel, pe...
Film Now
Dick Van Dyke are 99 de ani, dar tot mai visează la un Oscar, singurul trofeu care îi lipsește: "Încă iubesc...
Adevarul
Substanțele din mâncare care cresc riscul de diabet tip II. Combinațiile nocive de aditivi din mâncărurile...
Newsweek
Câți bani iei în plus la pensie dacă ai muncit 10 ani în grupe de muncă? Cum se face calculul?
Digi FM
"L-am strigat pe nume, dar nu mi-a răspuns. Atunci am ştiut că nu mai era nimic de făcut". Medicul papei...
Digi World
De ce ni se face pielea de găină și ce semnalizează acest reflex
Digi Animal World
Momentul când o familie din India s-a trezit un leu în bucătărie: „Ne așteptăm să vedem un păianjen în colț...
Film Now
O poveste demnă de un scenariu de film. Cum au aflat Liv și Mia Tyler, fiicele solistului de la Aerosmith, că...
UTV
Lidia Buble și Horațiu Nicolau, escapadă de Paște în Caraibe: „În habitatul meu natural”