„Tunelul dragostei” din Caraș Severin, asemănător unuia dintre cele mai romantice locuri din lume, prea puțin promovat

Data publicării:
tunel

Locul denumit de fotografi „Tunelul dragostei” este aproape identic cu celebrul obiectiv turistic din Ucraina. Cei care l-au găsit sunt norocoşi pentru că doar coordonatele GPS oferă o minimă localizare.

„Sunt nişte indicii, indicatoare nu, nu se ştie cum se intră în această zonă. Este foarte frumos. Zona este turistică, doar că nu sunt condiții să ajungi, numai cu maşina sau microbuze, trenuri nu sunt”, spune un fotograf.

Chiar şi pentru localnicii din Obreja, cea mai apropiată localitate, aşa numitul tunel al dragostei este o enigmă.

„Eu sunt aici de când m-am născut, aici am crescut cu părinţii mei cu bunicii mei dar nu am aşa ceva. Nu am auzit, îmi pare rău”, spune o localnică.

Reprezentaţii companiei de căi ferate nu vor să audă de niciun un obiectiv turistic, ba chiar susţin că zona ar trebui curaţată de vegetaţie pentru a se asigura libera trecere a garniturilor de tren, dar şi pentru siguranţa călătorilor.

„Nu există obiectiv turistic decât în accepţiunea unor fotografi. În zona căii ferate nu are nimeni voie să apropie în 20 de metri, zona de siguranţă a căii ferate, decât oameni autorizaţi. Noi nu avem ce să promovăm, dimpotrivă ar trebui să facem curat acolo”, declară Mircea Benec, reprezentant CFR.

Pe de altă parte, pe calea ferată dintre Caransebeş şi Bouţari nu mai circulă trenuri de călători din decembrie 2012, când operatorul privat de transport a decis că traseul nu este profitabil. Calea ferată este circulată acum doar de unele trenuri de marfă, care aprovizionează firmele din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri