Turism cu bani puţini. Bucureştiul este cel mai ieftin oraş european

Data publicării:
ateneul roman

Cu siguranţă nu este cel mai frumos oraş din România, dar Bucureştiul are reputaţia unuia ieftin. A celui mai ieftin, dacă luăm în considerare topul întocmit de site-ul de promovare a turismului Price of Travel. 

Astfel, Micul Paris îi atrage pe turişti în primul rând cu preţurile mici la cazare, mâncare şi băutură, în timp ce sursele de distracţie sunt nenumărate şi, bineînţeles, ieftine.

În ghidul respectiv, turiştii sunt sfătuiţi să profite de ocazie şi să viziteze Casa Poporului, Muzeul Satului şi Muzeul Ţăranului Român. În acelaşi timp, mai este menţionată şi atmosfera care aduce aminte pe alocuri de perioada comunistă prin care a trecut ţara.

Oraşele din estul continentului sunt mai ieftine

Cele mai ieftine oraşe din top sunt situate în estul Europei. Bucureştiul este urmat de Sofia, capitala Bulgariei. Aproape 25 de dolari îl costă pe un turist o zi petrecută aici, în timp ce oraşul polonez Cracovia este situat pe locul al treilea.

Pe măsură ce se apropie de vestul şi nordul Europei, turiştii trebuie să bage mâna mai adânc în buzunar. Iar lista este lungă, de la Stockholm şi Veneţia, până la Helsinki şi Oslo. Preţurile nu se pot compara nici pe departe cu cele de la Bucureşti. O zi de vacanţă costă între 90 şi 100 de dolari.

Primul în top este, însă, oraşul elveţian Zurich. Cel mai vizitat oraş din Ţara Cantoanelor este şi cel mai scump de pe Bătrânul Continent, pentru că o zi petrecută aici costă cel puţin 120 de dolari.

Bucureştiul, cel mai ieftin oraş

- cazare hotel - 15.47 dolari/noapte

- transport - 4 dolari

- distracţie - 7,5 dolari

- atracţii turistice - 12 dolari

SURSA: European Backpacker Index

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri