TURIST ACASĂ. Clădirea primăriei Arad impresionează prin eleganță și strălucirea ornamentelor interioare

Data publicării:
arad-1

Clădirea-monument are o vechime de mai bine de 130 de ani. Imobilul a fost construit între anii 1872 și 1875 cu scopul clar de a adăposti noua administrație locală a orașului de pe Mureș. Edificiul impozant a fost proiectat de către celebrul arhitect maghiar Odon Lechner, câștigătorul unui concurs internațional la care au participat 17 arhitecți din marile capitale europene.

Clădirea proiectată inițial nu seamăna însă cu cea existentă acum. Și asta pentru că, din cauza lipsei banilor, responsabilii vremii decid ca noul imobil să aibă cu un etaj mai puțin.

Primăria arădeană impresionează prin măreția clădirii, dar și prin eleganța și strălucirea ornamentelor interioare: scări din marmură de Moneasa, feronerie, vitralii sau picturi de mari dimensiuni ce împodobesc interioarele. Din iarna lui 2012, Primăria și-a deschis porțile turiștilor, care pot vizita holurile principale și sala festivă proaspăt renovată beneficiind și de ghidaj.

În zona centrală a Aradului posibilitățile de cazare sunt numeroase. Preţul unei camere variază între 50 şi 110 euro pe noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri