TURIST ACASĂ. Incursiune pe Cheile Nerei

Data publicării:
nera

Ele se întind pe o suprafață de aproximativ 22 de kilometri și oferă călătorilor un peisaj spectaculos. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor, de la un capăt la altul, necesită traversarea râului Nera direct prin apă.

Lacul Dracului sau Cascadele Beușniței sunt doar două dintre locurile care nu trebuie ratate în această zonă. De departe însă, obiectivul vedetă Al parcului este lacul Ochiul Beiului.

Acesta este situat la o altitudine de 310 m, într-o cuvă ovală, sub forma unui crater. Albastrul său aproape ireal este dat de originea sa carstică.

Interesant este că lacul nu îngheață niciodată și devine astfel adăpost pe timpul iernii pentru numeroase tipuri de păsări migratoare. Accesul cu mașina este posibil doar o mica porțiune în interiorul rezervației.

De asemenea, cei care își doresc o drumeție, trebuie să campeze doar în locurile special amenajate și să fie echipați corespunzător.

În plus, zona este renumită pentru viperele cu corn care trăiesc aici. Așa că turiștii trebui să fie atenți la zonele cu stânci și bolovani, dar și prin tufișuri sau iarbă înaltă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri