TURIST ACASĂ. Mănăstirea salvată de glasul îngerilor

Data publicării:
manastire crop

La 14 kilometri de Timişoara, o mănăstire cochetă îi invită la reculegere pe toţi cei care-i trec pragul. Zidurile mănăstirii Şag ascund însă poveşti nenumărate. 

Mănăstirea Şag a fost înfiinţată în 1944 de Mitropolitul Vasile Lăzărescu. N-a durat mult însă până ce a fost desfiinţată de comunişti. În 1955, călugăriţele de aici au fost alungate, iar complexul monahal a trecut în patrimoniul Ocolului Silvic. Pădurarii au transformat capela în dormitor, iar celelalte încăperi au devenit sălaş pentru animale.

Bătrânii satului povestesc și în ziua de azi că, în acea perioadă, îngerii băteau toaca şi clopotul, cântând toată noaptea. Dacă la început lucrătorii silvici care locuiau în fosta capelă a mănăstirii au crezut că este doar o halucinaţie, după mai multe nopţi au părăsit-o.

Mănăstirea a fost redeschisă în anii 60 prin grija Mitropolitului Nicolae Corneanu. La începutul anilor 70, aici a fost ridicată o nouă biserică, sfinţită în 1972.

40 de ani mai târziu, un alt lăcaş de cult mai mare completează complexul mănăstiresc.

Dacă ajungeţi aici, trebuie să ştiţi că puteţi petrece noaptea la una dintre pensiunile din zonă. Preţul pentru o noapte de cazare este cuprins între 60 şi 80 de lei, pentru o cameră single într-o pensiune de trei margarete, sau între 90 şi 120 de lei pentru o cameră dublă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri