TURIST ACASĂ. Mănăstirea Sfânta Ana, una dintre cele mai frumoase din țară

Data publicării:
ana

A fost ctitorită de cunoscutul ziarist interbelic Pamfil Șeicaru, dupa o întâmplare petrecută în anii Primului Război Mondial. Chiar pe Dealul Moşului, ziaristul a fost aproape îngropat de viu în urma exploziei unui obuz. Peste 20 de ani, ajuns director al Ziarului Curentul, a ridicat pe acest loc o mănăstire, în semn de mulţumire lui Dumnezeu, dar şi în memoria tuturor eroilor care au căzut pentru o Românie Mare.

În 1945, Pamfil Șeicaru a fost acuzat de înaltă trădare şi graţiat 21 de ani mai târziu. În această perioadă, mănastirea a ajuns complex turistic pentru tineret. În incinta ei a funcţionat un restaurant, iar chiliile au fost transformate în spaţii de cazare.

Lăcaşul de cult, care poartă hramul Sfânta Ana după numele mamei ctitorului său, a fost sfinţit abia dupa căderea regimului comunist, în 1990. Construcţia a fost precedată de tăierea unui drum prin pădure, străjuit de şapte troiţe. Ridicarea lor s-a făcut în amintirea fiecărui regiment care a participat la luptele de la Alion, Cerna şi Orşova în acele zile sângeroase din 1916.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri