Vacanță la Paris. Cele mai bune oferte pentru transport, cazare și muzee

Data publicării:
louvre paris

Luvrul este cel mai celebru şi totodată cel mai vizitat muzeu din lume. Adevărată emblemă a Franţei, el a primit anul trecut aproape zece milioane de vizitatori, atraşi de colecţiile sale unice, de bogăţia de capodopere din toate epocile şi din toate locurile. De la sarcofagele vechiului Egipt, la porţelanurile Chinei, de la sculpturile antichităţii greceşti şi romane, la pictorii renaşterii italiene, arta, istoria şi cultura sunt reprezentate la superlativ.

Pentru a ajunge la Paris, turistul român are la îndemână mai multe companii aeriene, cu zboruri zilnice. Companiile low-cost oferă zboruri foarte accesibile, dar care se opresc pe un aeroport mai îndepărtat de oraş. Celelalte sunt mai scumpe, dar mai comode. Un zbor până la Paris durează aproape trei ore.

O problemă poate fi cazarea, cu toate că la Paris sunt aproape două mii de hoteluri. Dacă nu aveţi mari pretenţii, vă puteţi caza începând de la 50 de euro de persoană. Desigur, limitele superioare trec mult de 700 de euro pe noapte, la marile şi luxoasele hoteluri în care stau starurile sau liderii politici.

Pentru a profita cât mai bine de bogăţia culturală a Parisului, vă puteţi cumpăra, de pe internet, un abonament care vă permite accesul la orice muzeu. Şi sunt peste 60 în oraş. Abonamentele pot fi cumpărate pentru 2, 4 sau 6 zile şi vă economisesc timp şi bani. O singură intrare la Luvru costă 12 euro, iar la alte muzee poate fi mai scumpă.

Dacă aţi vizitat Luvrul, fără să rataţi desigur celebrele Venus din Milo sau Gioconda, vă aşteaptă Muzeul d'Orsay, aflat într-o fostă gară reamenajată. Aici se află cea mai bogată colecţie de artă impresionistă şi post-impresionistă din lume, cu capodopere semnate Gauguin, Monet, Cezanne sau Van Gogh.

Al treilea muzeu pe care vi-l propunem este Centrul Pompidou, port-drapelul artei moderne şi contemporane. Clădirea care seamănă cu o rafinărie de petrol, din mari tubulaturi de metal şi sticlă, a creat mari controverse când a fost construită, însă acum face parte din peisaj şi a fost deja vizitată de peste 200 de milioane de turişti. La centrul Pompidou se află celebra bibliotecă Kandinsky şi atelierul de sculptură al lui Constantin Brâncuşi, alături de mii de exponate de artă modernă sau de numeroase expoziţii temporare. Centrul, cunoscut şi sub numele de Beaubourg, nu este doar muzeu, ci şi zonă de lectură, de experimente, de spectacole sau de concerte.

Preţul unui zbor la Paris

ieftin: 60 de euro

mediu: 222 de euro

scump: 374 de euro

Preţul unei nopţi de cazare

hotel**: 47 de euro

hotel***: 69 de euro

hotel****: 89 de euro

hotel*****: 271 de euro

Preţul unui abonament la muzee

2 zile: 39 de euro

4 zile: 54 de euro

6 zile: 69 de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri