VIDEO. Lumini de Crăciun, vizibile din spaţiu

Data publicării:
1812 20craciun 20richmond-39218

Parisul este capitala luminilor, însă, în perioada Crăciunului nici nu se poate compara cu Richmond, capitala statului Virginia. În fiecare an, peste 20.000 de vizitatori vin special aici pentru a vedea spectacolul. În multe familii, tradiţia decorării cu luminiţe a caselor durează de peste 40 de ani.„Avem acum puţin sub 70.000 de lumini şi 100 de figurine luminate pe gazon. Când le pornesc şi merg, sunt foarte fericit. Dacă eu sunt fericit, mă rog să vă facă şi pe voi fericiţi, pentru că reprezintă expresia artistică a sentimentelor pe care le am de sărbători”, spune Frank Hudak, proprietarul Casei Crăciunului.

Asamblarea luminiţelor durează aproximativ două luni. Zeci de kilometri de cabluri electrice intră în instalaţii, însă proprietarii spun că merită efortul.

Tradiţia decorării caselor cu sute de mii de luminiţe şi competiţia dintre proprietari au devenit subiectul mai multor filme. De exemplu, pelicula „Crăciun cu scântei”, în care doi vecini intră in conflict atunci când unul dintre ei se hotărăşte să-şi decoreze casa cu atâtea luminiţe, încât acestea să fie vizibile din spaţiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri