Alec Baldwin scapă de acuzații în cazul morții directoarei de imagine Halyna Hutchins, cu două săptămâni înainte de proces

Data publicării:
Poliția din SUA a publicat imagini dramatice de pe platoul de filmare unde Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins
Actorul Alec Baldwin. Foto: Profimedia

Procurorii care anchetează accidentul mortal de pe platouul de filmare al filmului „Rust” au renunțat la acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin, relatează BBC. Actorul a împușcat-o din greșeală pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în timp ce se pregăteau să filmeze o scenă a filmului.

Actorul fusese acuzat de omor prin imprudență și risca o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera Hannah Gutierrez-Reed.

Decizia procurorilor vine cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea procesului.

„Suntem mulțumiți de decizia de renunțare la acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin și încurajăm o anchetă adecvată a faptelor și circumstanțelor acestui tragic accident”, a declarat avocatul său, Luke Nikas, pentru BBC.

La data de 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vestul SUA) a luat o turnură tragică după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Acest eveniment rar a şocat Hollywoodul şi a avut un puternic impact, conducând la apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, cunoscut îndeosebi pentru rolul din serialul "30 Rock", a susţinut mereu că i s-au dat asigurări că arma era inofensivă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri