A murit unul din membrii fondatori ai grupului reggae UB40. „Suntem complet devastaţi”

Data actualizării: Data publicării:
astro de la ub40 in concert, cu microfon, ochelari si dreaduri sub palarie
Astro a fost unul din membrii fondatori ai grupului UB40. Foto: Profimedia

Astro, unul dintre membrii fondatori ai grupului reggae britanic UB40, devenit celebru în anii 1980, a murit sâmbătă, la vârsta de 64 de ani.

Pe numele real Terence Wilson, Astro a cântat cu UB40 până în 2013, când s-a alăturat unei alte trupe.

„Suntem complet devastaţi şi cu inimile frânte de durere vă anunţăm că mult iubitul Astro al nostru a murit astăzi, după o scurtă suferinţă. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el”, a anunţat pe Twitter, sâmbătă seară, grupul său actual, UB40 featuring Ali Campbell & Astro, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Fostul său grup, UB40, devenit celebru în anii '80, graţie unor piese de mare succes precum „Red Red Wine” şi „Can't Help Falling In Love”, a confirmat informaţia referitoare la decesul muzicianului britanic.

Un cover UB40 al cântecului „Red Red Wine” din repertoriul lui Neil Diamond a propulsat acest grup reggae în fruntea clasamentelor muzicale de la sfârşitul anilor 1980 şi s-a vândut în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial.

Numele grupului, înfiinţat în 1978 la Birmingham, face trimitere la formularul folosit în Marea Britanie pentru a primi indemnizaţia de şomaj - Unemployment Benefits, Form 40.

Toboşarul Jimmy Brown a declarat în acest an pentru cotidianul The Guardian că grupul UB40 a fost monitorizat de serviciile de informaţii interne din Marea Britanie.

„MI5 ne-a pus telefoanele sub ascultare şi ne-a monitorizat locuinţele. Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla”, a adăugat el.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri