Chitaristul Jeff Beck a murit la 78 de ani

Data publicării:
jejj beck pe scena cu chitara saluta publicul
Jeff Beck a fost inclus de două ori în Rock & Roll Hall of Fame. Foto: Profimedia

Jeff Beck, unul dintre cei mai influenți chitariști ai tuturor timpurilot, a murit la vârsta de 78 de ani. El a făcut o formă de meningită bacterială, care i-a fost fatală, a anunțat familia sa pe rețelele sociale, potrivit Reuters.

Jeff Beck a intrat de două ori în Rock&Roll Hall of Fame - în 1992, pentru cariera alături de trupa The Yardbirds, și în 2009, pentru cariera solo. În 2015, revista Rolling Stone l-a clasat pe Beck pe locul 5 în topul celor mai mari chitariști ai tuturor timpurilor, cu o poziție mai sus decât legenda blues B.B. King.

În 2022, Jeff Beck a lansat ultimul său album, „18”, pe care a colaborat cu Johnny Depp.

Născut în Wallington, Anglia, Jeff Beck a câștigat primul său premiu Grammy în 1985, cu piesa instrumentală „Escape”. Ulterior, a mai câștigat șapte premii  Grammy.

Tony Iommi, chitaristul de la Black Sabbath, s-a arătat șocat la vestea morții lui Jeff Beck.

„Jeff era un om atât de bun și un chitarist excepțional, de geniu - nu va mai fi niciodată un alt Jeff Beck”, a scris Iommi pe o rețea socială.

Jimmy Page, chitaristul de la Led Zeppelin, care a cântat și el cu The Yardbirds, a spus că Beck avea o tehnică unică și o imaginație fără limite.

„Războinicul cu șase corzi nu mai este printre noi, să-i admirăm vrăjile pe care le țese în jurul emoțiilor noastre de muritori”, a scris Jimmy Page. „Jeff, o să ne fie dor de tine, mie și milioanelor de fani ai tăi”, a mai adăugat el.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri