De ce simt plăcere prădătorii sexuali obligându-și victimele să asiste la gesturi obscene

Data publicării:
2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Harvey Weinstein. James Toback. Mark Halperin. Brett Ratner. Louis C.K. Sunt bărbați puternici din industria showbiz-ului care au fost acuzați de harțuire sexuală. Mai exact, au forțat femei să se uite la ei în timp ce se masturbau.

2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Ce i-au determinat să facă asta? Doi terapeuți au explicat pentru The Washington Post de ce acest tip de comportament poate aduce plăcere și care sunt factorii care duc la exhibiționism.

„Dacă ar fi vorba doar despre putere, există alte metode prin care bărbații se pot bucura de ea,spune Michael Vigorito, sexolog în Washinbgton.

Masturbarea în fața altor persoane, fără consimțământul acestora, poate oferi o senzație de putere, de dominare, dar și plăcere sexuală. „Astfel, abuzatorul expune ceea ce a devenit simbolul sexual al masculinității, penisul sau erecția,” adaugă specialistul.

În cele mai multe cazuri, bărbații care au un astfel de comportament exhibiționist au crescut cu mame care nu au fost grijulii cu copiii lor, provocându-le furie, suferință și făcându-i să se simtă neimportanți, precizează Alexandra Katehakis, director la Centrul de Sănătate Sexuală din Los Angeles.

„Este ca și cum ai fost eliminat. Iar acel copil nu va crește plin de încredere și nu va cunoaște fete în modul obișnuit. Dacă acest bărbat va fi tocilarul sau bărbatul care îți este prieten, dar nimeni nu-l vrea ca iubit, furia va crește. Putem să ne gândim la exhibiționism ca: Uită-te la mine. Vreau ca tu să mă vezi. Sunt nervos că tu nu vezi mai mult din ceea ce sunt,spune Katehakis.

Atât exhibiționistul tipic, bărbatul în trenci care își arată zonele intime persoanelor străine de pe stradă, cât și exhibiționistul care țintește o anumită persoană, pot fi excitați de „groaza, teroarea și furia de chipul femeilor. Este un act de furie,” adaugă specialistul.

Însă, bărbații care fac asta țintit, într-un mod personal și nu anonim, o fac pentru a se simți puternici și excitați în același timp. Când cineva ca Louis C.K. se expune în așa manieră, tortura psihologică face parte din excitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri