Meteo. Vreme mai rece față de cea normală. Când se va încălzi

Data publicării:
bucuresteni in ploaie tramvai umbrela
Prognoza ANM pentru marți, 14 mai. Ploile în toată țara. FOTO: Shutterstock

Toamna astronomică abia a început, dar la munte vorbim deja despre fenomene de iarnă.

vreme ploaie umbrela bucuresti tramvai
FOTO: Shutterstock

Marți, vremea va fi mai rece faţă de cea normală în aproape toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 21 de grade Celsius în Lunca Dunării. Vântul va accentua senzaţia de frig în special în Moldova, unde va sufla cu 65..70 km/h, iar pe crestele masivelor sudice şi de Curbură, cu 100 km/h. Va ploua local în nordul şi în centrul ţării, iar la altitudini mari vor fi ninsori sau lapoviţă.

În Bucureşti, marți, vor fi cel mult 19 grade, se vor menţine condiţiile de ploaie şi adierile vântului. Presiunea aerului va creşte şi poate crea probleme în plus persoanelor sensibile.

La munte, urmează o zi rece şi destul de mohorâtă. Vor fi rafale de 100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Din loc în loc va ploua, iar la altitudini mari va ninge. Va continua să fie frig până vineri, deşi cerul se va însenina.

Temperaturile vor fi deosebit de scăzute şi pe litoral, cu toate că soarele va străluci nestingherit. Vântul va mai fi intens până la mijlocul săptămânii, apoi se va linişti. La fel ca şi în restul ţării, vremea se va încălzi de vineri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic valabilă în intervalul orar 9:00 - 15:00 în zonele de munte ale judeţelor Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău.

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului, mai ales la altitudini de peste 1800 m, cu rafale în general de 70...90 km/h. Pe creste, trecător, va ninge slab.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri