Dan Motreanu: Alocațiile cresc din această lună cu 13.8%. De această măsură beneficiază 3.6 milioane de copii și adolescenți

Data publicării:
MOTREANU PNL GIURGIU
Dan Motreanu, europarlamentar și lider PNL. FOTO: Inquam Photos

Alocațiile de stat pentru copii vor crește din această lună de la 256 de lei lunar la 292 de lei pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale și de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

“Creșterea alocațiilor pentru copii rămâne o prioritate a PNL, asumată prin programul de guvernare. Alocațiile de stat pentru copii au astăzi o valoare dublă față de momentul în care PNL a intrat la guvernare în 2019. Imediat ce a ajuns la guvernare, PNL a promovat o lege prin care alocațiile sunt indexate anual cu rata inflației”, afirmă prim-vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu.

Acesta a ținut să precizeze că alocațiile au crescut cu 20% la 1 ianuarie 2021 și că Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a majorat în două rânduri alocațiile de stat pentru copii. La 1 ianuarie 2022, pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani au fost majorate cu 13,5%, iar pentru copiii sub doi ani și copiii cu dizabilități au fost majorate cu 40%. Iar la 1 februarie 2023, toate alocațiile pentru copii au fost indexate cu 5%. 

Din datele Ministerului Muncii, Guvernul a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocațiile de stat pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri