Parlamentul European a adoptat inițiativa care sprijină producția și accelerarea livrării de muniții și rachete în Ucraina

Data publicării:
un soldat trage cu mitraliera
Ucraina întâmpină o rezistență acerbă din partea rușilor în sudul și estul țării, în timp ce trupele ucrainene continuă să elibereze și mai multe teritorii ocupate de armata rusă. Foto: Profimedia Images

La 500 de zile de la debutul războiului din Ucraina, Parlamentul European a adoptat ASAP - Actul care sprijină producția și accelerarea livrării de muniții și rachete în Ucraina. Inițiativa a fost votată joi cu o majoritate clară de 505 voturi pentru. Inițiativa va stimula producția de muniții în Europa, care va  rămâne competitivă și eficientă, și va promova dezvoltarea industrială și crearea de locuri de muncă în sectorul de apărare.

"După un maraton de negocieri dure între Parlamentul European, Consiliu și Comisia Europeană, am reușit să ajungem la finalul săptămânii trecute la un acord pentru ASAP.

Astăzi, Parlamentul European a spus DA pentru bugetul negociat de 500 de milioane de euro, sprijinirea producției de muniții în UE și accelerarea livrării de muniții și rachete în Ucraina", a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ce presupune ASAP

Potrivit lui Cristian Bușoi, ASAP alocă un buget de 500 de milioane euro, prin care se asigură furnizarea poporului ucrainean a armelor necesare, eliminarea posibilității de a utiliza Fondul de coeziune pentru ASAP și bonusuri pentru IMM-uri din domeniul Apărării.

"Am condus o bună parte din negocierile pentru ASAP, în calitate de raportor pentru dosarul legislativ și președinte al Comisiei ITRE. Subliniez, încă o dată, ASAP – care s-a negociat în timp record - reprezintă un scut important pentru apărarea României și a tuturor statelor membre în fața agresorilor", a mai spus Bușoi.

Oficialul arată că astfel producția de muniții din Europa va rămâne competitivă și eficientă, iar industria din domeniu se va dezvolta, sprijinind crearea de locuri de muncă în sectorul de apărare.

"Ne asigurăm astfel că producția de muniții în Europa rămâne competitivă și eficientă, promovăm dezvoltarea industrială și crearea de locuri de muncă în sectorul de Apărare. Vom reduce dependența UE de importurile de muniții din alte regiuni și ne vom consolida autonomia în domeniul Securității.

Le mulțumesc colegilor mei de la toate familiile politice pentru votul de astăzi, pentru implicarea în negocieri, eforturile și angajamentul lor în promovarea stabilității și securității în Europa.

Am demonstrat cu toții că suntem uniți în a ajuta Ucraina și a ne securiza granițele. O victorie pentru Europa și pentru securitatea noastră colectivă", a conchis Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...