Avize de mediu expirate, exploatări forestiere închise

Data publicării:
mediu
Nouă exploatări forestiere închise și amenzi de 44 de mii de lei. Sunt rezultatele controalelor efectuate de inspectorii Gărzii de Mediu Hunedoara, de la începutul anului. Printre altele, proprietarii exploatărilor aveau avizele de mediu expirate. Motiv pentru care, acum, pe 20 de hectare de pădure din județ nu se va mai exploata masă lemnoasă până când agenții economici nu vor intra în legalitate.

Exploatările închise fac parte din ocoalele silvice din zonele Brad şi Ilia. Ele ocupă 20 de hectare de pădure pe care acum activitatea silvică a fost întreruptă.

"Aici, în zona ocolului silvic de la Ilia, inspectorii Gărzii de Mediu au aplicat 3 amenzi și au oprit exploatarea forestieră pe o suprafață de 6 hectare" - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timişoara.

Comisarii Gărzii de Mediu au închis exploatările după ce, în urma unor controale, au depistat mai multe nereguli. Ele se referă, în principal, la lipsa autorizațiilor de mediu.

"Principalele neconfirmități în legislația de protecție a mediului depistate pe teren au fost nedeținerea autorizației de mediu, trecerea cu autovehiculele prin cursurile de apă, nerespectarea zonei de protecție a cursurilor de apă, respectiv depozitarea masei lemnoase, a lemnului și a deșeurilor rezultate din activitate pe cursurile de apă", explică Daniel Iacob, comisar Garda de Mediu Hunedoara.

Garda de Mediu a făcut în acest an 66 de controale. Pe lângă oprirea activității, comisarii au aplicat și 20 de amenzi în valoare de 44 de mii de lei. Localnicii din zonele în care exploatările au fost închise le dau dreptate celor de la garda de mediu.

"Îi foarte bine că se iau măsuri. De ce? Păi nu vedeți cât îi jaful ăsta de mare, ăsta cu lemnul?"

"Fură din greu, numa noi nu știm cum îi cheamă, din păduri se ia."

"Bine o făcut că i-o închis, că unii duc lemne în prostie și alții..."

În Hunedoara sunt aproximativ de 100 de exploatări forestiere. Din suprafața toală de 7 mii de km pătrați a județului, 35% este zonă împădurită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri