Baschetul feminin revine la Timișoara

Data publicării:
baschet fete
Orașul de pe Bega nu rămâne fără echipă feminină de baschet după desființarea fostei BCM Danzio Timișoara. SCM-ul a confirmat oficial faptul că propria echipă va începe noul sezon, în Liga I, dar cu obiectiv promovarea imediată. De noua grupare se ocupă Veronica Gavrilă, antrenoare cu performanțe naționale la junioare cu CSȘ Bega și care va avea pe hârtie rolul de „principal", dar va acționa și precum un team-manager. Lotul se va baza, în mare, pe tinere jucătoare.

„Majoritatea jucătoarelor sunt de la CSȘ Bega Timișoara. Încercăm să aducem o jucătoare străină și un antrenor străin. Mi-aș dori să colaborez cu Bogadan Bulj, a fost la echipa Danzio, omul care a ridicat nivelul jucătoarelor”, susține Veronica Gavrilă, antrenor CSȘ Bega/SCM Timișoara.

Noua ramură din cadrul SCM-ului va avea parte, în prima fază, de un buget restrâns, însă oficialii speră ca acesta să crească, odată cu performanțele vizate.

„Este vorba de 62.000 de lei, o sumă foarte mică în raport cu celelalte ramuri pe care le finanțăm în integralitate. Sigur, la această sumă se vor mai adăuga sume din zona privată”, explică Radu Țoancă, director SCM Timișoara.

„Sperăm la rectificări să ajungem la un buget ce să ne permită să avem pretenții de promovare în eșalonul superior, dar până atunci încercăm să supraviețuim, ne bucurăm că existăm”, adaugă Veronica Gavrilă.

Noul sezon al ligii secunde, care cuprinde 12 echipe împărțite în două serii, pe criterii geografice, debutează pe 16 octombrie. Nou formație va pleca la drum cu un lot de 14 jucătoare, iar lista va mai fi completată și cu o stranieră, la următoarea perioadă de transferuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri