Angajaţii unei firme de salubrizare au fost surprinşi în timp ce aruncau gunoiul pe câmp

Data publicării:
GUNOI

În urmă cu câteva zile, Alexandru Ciolacu a observat două maşini de gunoi, una de la Bod şi alta din Augustin, care descărcau deşeurile în zona sitului arheologic Gordan. "I-am întrebat că de ce aruncă gunoiul aici şi mi-au zis că fac un bine comunităţii. Între timp m-a ajuns şi domnul, care conducea maşina de gunoi şi care m-a ameninţat cu bătaia dar nu le-am răspuns provocărilor şi am plecat spre casă", mărturiseşte Alexandru Ciolacu.

Bărbatul a depus o plângere pentru ameninţările primite la poliţie şi ulterior a sunat şi a făcut o sesizare şi la Garda de Mediu. A ataşat şi pozele pe care le-a făcut gunoierilor. În urma unei sesizări telefonice ne-am deplasat în zona indicată, s-a constat că două autospeciale deversau deşeuri în locuri neautorizate, s-au luat măsuri împotriva primăriei şi a firmei care a efectuat transporturile, s-a aplicat sancţiune contravenţională firmei şi urmează a fi sancţionată şi Primăria Bod", Adrian Aldea - purtător de cuvânt Garda de Mediu Braşov .

Este vorba de o sancţiune cuprinsă între 20.000 şi 40.000 de lei atât pentru firma de salubritate cât şi pentru Primăria Bod. Totodată primăria va trebui să igienizeze zona respectivă. Nimeni dintre mai marii comunei nu a fost însă de găsit pentru a explica incidentul.

Pentru ridicarea gunoiului menajer, loclanicii din Bod plătesc lunar câte 6 lei de persoană, tocmai pentru a nu arunca deşeurile la voia întâmplării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri