Capcana din conservă. Autorităţile au retras de la vânzare un lot de conserve de pateu

Data publicării:
PATEU POATE FI DIN BACEL

Bucăţile de tablă mari de câţiva centimetri au fost descoperite într-o conservă de 120 de grame, cu pateu din ficat de curcan. Bărbatul de 61 de ani a cumpărat conserva sâmbătă şi a desfăcut-o în seara aceleiaşi zile. A apucat să consume o parte din pateul de ficat, până să realizeze că în conservă e şi altceva.

"Am şi mâncat din el şi supărarea a fost că am găsit aceste bucăţi de tablă a fost foarte neplăcut, pe urmă mi-a fost rău totată noaptea", povesteşte reclamantul Szoke Iosif.

Inspectorii Protecţiei Consumatorului au început verificările imediat ce bărbatul a depus reclamaţie. Pe rafturile hipermarketului au fost găsite alte şase conserve din acelaşi lot, iar în depozit încă 38 de cutii. Întreaga cantitate a fost retrasă de la vânzare.

"Aceste bucăţi sunt vizibile, că sunt mari, că dacă erau mai mici puteau fi uşor ingerate de către consumator şi să ducă la grave probleme de sănătate. S-a oprit produsul de la vânzare şi se fac verificări", a precizat Sorin Susanu, comisar şef CRPC Braşov.

Magazinul a fost deja amendat cu 50.000 de lei, pentru că a pus marfa în vânzare. Conserva a fost produsă de o fabrică din Sibiu, iar o echipă de inspectori au început deja un control şi acolo pentru a afla cum a fost posibil ca bucăţile de tablă să ajungă în compoziţia de pateu. Amenda de 50.000 de lei a fost aplicată magazinului în virtutea prevederilor legale, însă reprezentanţii acestuia se pot îndrepta în instanţă împotriva fabricii, pentru acoperirea acestei sancţiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri