Copii intoxicaţi la un turneu de fotbal

Data publicării:
COPII INTOXICATI BETA

Autorităţile de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi de la Protecţia Consumatorului au deschis o anchetă ca să afle dacă mâncarea pe care au mâncat-o copiii aici era stricată.

În jurul prânzului, antrenorii copiilor au sunat la 112 ca să ceară ajutor. Cei de la ISU au intervenit cu patru echipaje, iar ambulanţele i-au transport pe copii la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Micii fotbalişti, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, prezentau strări de vomă, dureri abdominale şi febră. Medicii le-au administrat imediat perfuzii, iar copii au rămas sub observaţie medicală. "Au o stare generală uşor influenţată cu un sindrom dispectic minor, o parte din ei, deshidrataţi, cu greţuri, vărsături, diaree. Vor fi echilibraţi hidroelectrlitic, acidozabic şi vârsta şi starea generală le permite să aibă o evoluţie, sperăm, favorabilă", Felicia Constandiş - directorul Spitalului de Infecţioase Braşov. 

Organizatorii recunosc faptul că nu pot controla ce mănâncă micii fotbalişti. "Nu este ceva organizat ca să spunem că toată lumea mănâncă într-un loc şi organizatorul este responsabil pentru mancare. Unii mănâncă pe cont propriu, alţii ne-au cerut sprijinul ca să le găsim locuri de cazare în apropierea stadioanelor", declară Ciprian Jurubescu, preşedintele comitetului de organizare. 

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului, veniţi la faţa locului, afirmă că serviciile oferite de firma de catering şi condiţiile în care au fost transportate alimentele sunt conforme şi că nu au identificat probleme aici.

Părinţii copiilor intoxicaţi sunt, însă, sunt revoltaţi şi spun că nu este prima dată când au loc asemenea incidente în turneul de fotbal din Braşov.

Reprezentanţii DSV Braşov au prelevat probe din alimentele consumate de copii. Rezultatele de laborator vor fi făcute publice zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri