Delicii vânătoreşti, la Malnaş

Data publicării:
FESTIVAL VANATORI 071013

Mâncarea a fost gătită de peste 50 de maeştri în arta culinară, care s-au întrecut în reţete care mai de care mai deosebite.

„Reţeta este a noastră: multă boia, că aşa se face tocăniţa pe la noi, se face cu multă boia ca să aibă o culoare roşie şi pe lângă asta am adăugat un pic de orez separat, ca să fie cu ornament pentru concurs. Fiecare a avut o reţetă aparte, deci fiecare a venit cu reţeta în buzunar şi o face ca la mama acasă", povesteşte un bucătar participant.

Deşi au gustat din toate bucatele, turiştii au preferat tocăniţele de cerb şi de mistreţ. Bucatele preparate la ceaun s-au dovedit a fi mult mai gustoase decât cele făcute în casă.

La Festivalul Vânătoresc din acest an s-au pregătit câteva sute de porţii de mâncare din peste 200 de kilograme de carne, atât de mistreţ, cât şi de cerb şi de căprioară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri