Încă o amânare pentru deschiderea Zoo Braşov

Data publicării:
GRADINA ZOO 291013

Lucrările la parcul zoo din oraş sunt gata în proporţie de aproape 70%. Iniţial, reabilitarea trebuia finalizată în luna august 2013 iar apoi autorităţile au amânat deschiderea grădinii zoologice până la sfârşitul acestui an. Banii, veniţi prea târziu de la Ministerul Mediului au dus, însă, la o nouă amânare.

"După toate aspectele luate în calcul şi, în primul rând vorbesc despre cele finanaciare, este clar că vom deschide această grădină zoologica în primăvară. Vremea ţine cu noi, lucrările sunt destul de avansate, dar mai trebuie date nişte soluţii pe partea de securitate", declară viceprimarul Braşovului, Adrian Atomei.

Un specialist de la Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice va oferi consultanţă autorităţilor în ceea ce priveşte sistemul de securitate, care va fi la standarde europene. Până acum, la reabilitarea grădinii zoologice, constructorul a cheltuit peste 21 de milioane de lei.

În parcul zoo vor funcţiona un spital veterinar şi un planetarium. Animalele vor avea ţarcuri complet noi si spaţii generoase. După ce grădina va fi dată în folosinţă, aici vor fi aduse şi alte animale exotice.

"În clădirea cu păsări exotice şi reptile vom aduce probabil şi un crocodil sau doi. Pereţii sunt mobili, aşa că ne vom putea adapta în functie de ce vom primi de la alte grădini din Europa", declară Dumitru Daneş, directorul Zoo Braşov. 

Reprezentanţii primăriei trebuie să achite ultima tranşă din decontul pe care îl datorează constructorului, în valoare de 5.000.000 de lei. Renovarea grădinii zoologice costă 32 de milioane de lei, iar 70% din bani vin de la Ministerul Mediului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri