Localurile din oraş, pregătite de Halloween

Data publicării:
PREGATIRI HALLOWEEN

Pentru ca petrecerea de Halloween să fie perfectă, braşovenii s-au înghesuit să caute cele mai frumoase şi mai inspirate costume.

Magazinele în care se închiriază costume au fost pline toată săptămâna, iar preţurile variază între 40 şi 60 de lei pentru aduţi şi 30 de lei pentru copii.

Pentru că o noapte de pomină nu poate să înceapă fără o cină pe măsură, un local din centrul oraşului le oferă gurmanzilor surprize culinare: sandvişuri în formă de sicriu, mături din prosciutto crudo şi mozzarella şi cocktailuri desprinse parcă din din poveştile horror.

Cluburile din oraş sunt pregătite pentru petreceri tematice. "Vom transforma totul în pădure, vom umple clubul de pânze de paianjen, de ciuperci, de elemente din pădure, va fi creepy", spune Iulia Iliescu, PR-ul unui club din oraş.

Dincolo de petreceri zgomotoase, oameni costumaţi şi decoruri horror, Halloweenul păstrează, însă, o semnificaţie pe care puţini o mai cunosc. Halloweenul se inspiră din ritualurile vechilor celţi. Creştinii occidentali l-au asociat cu sărbătoarea tuturor sfinţilor, celebrată pe 1 noiembrie. Potrivit obiceiului oamenii îşi pun măşti înfricoşătoare ca să alunge strigoii şi spiritele rele. Astfel, răul este alungat cu rău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri