Nu şi-au primit salariile de şase luni 

Data publicării:
SALARII ASISTENTI MATERNALI

Daniela Savu are 53 de ani şi este asistent social în Teliu de 9 ani. Ea spune că au mai fost probleme cu banii, dar anul acesta este pentru prima dată când nu şi-a primit salariul timp de 6 luni. Din cei aproape 600 de lei pe care ar trebui să-i primească lunar, Daniela îşi întreţine soţul bolnav, dar şi doi copii.

"Nu am nici o sursă de venit, soţul meu lucrează la grădiniţa din Teliu, dar este bolnav, de trei luni de zile este internat. Am şi o bunică care este paralizată, nevăzătoare, cu diabet, netransportabilă şi la care trebuie să îi cumpăr medicamente în fiecare lună", povesteşte  Daniela Savu.

Primarul din localitate afirmă că a făcut nenumărate adrese către Ministerul de Finanţe care, însă, au rămas fără un răspuns concret. Pentru plata celor 22 de asistenţi sociali ar fi nevoie lunar de 25.000 de lei, bani de care primăria nu dispune.

"Veniturile proprii sunt extrem de mici, iar asigurarea plăţii a fost doar până în luna iunie. Întotdeauna la rectificări, chiar şi anul trecut s-au alocat bani pentru plata asistenţilor, iar anul acesta am încercat şi am făcut adrese încă din luna iulie", a spus Vasile Şerban, primarul comunei Teliu.

În Tărlungeni sunt peste 50 de asistenţi sociali, care nu şi-au primit salariile de aproape 5 luni. Primarul de aici a plătit salariile pentru o lună, din bugetul local.

"Pentru o lună de zile cât am putut, am dat din veniturile proprii, însă suma este destul de mare, aproximativ 70.000 de lei pe lună. Am fost şi la domnul prefect, ne-a promis că intervine la Direcţia Finanţelor şi aşteptăm răspunsul de acolo", a precizat Iosif Kiss, primarul comunei Tărlungeni. 

Cei doi primari au stat de vorbă cu jrefectul Judeţului, Mihai Mohaci. "Am luat la cunoştinţă în urmă cu ceva timp, am şi luat legătura la finanţe să vedem exact o situaţie reală la nivelul judeţului Braşov, tocmai pentru a vedea câte luni s-a întârziat, asta pentru că diferă de la o localitate la alta", a declarat Mihai Mohaci, prefectul Braşovului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri