Publicitate după reguli stricte, în Centrul Istoric

Data publicării:
AFISE VITRINE

Decizia a fost luată de consilierii locali în urma mai multor sesizări pe care le-au primit de la turişti sau localnici.

"Vorbim în special de magazinele care vindeau produse alimentare şi care începuseră să pună pe toată vitrina nişte acţibilde uriaşe astfel încât stricau estetica zonei", a spus  Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Aceeaşi hotărâre interzice şi amplasarea unor sisteme publicitare pe imobilele în care se află sediile unor instituţii publice, pe imobilele monument istoric, pe unităţi sanitare, şcoli, instituţii de cultură, lăcaşe de cult, pe construcţii provizorii sau pe arbori. Localnicii cred că decizia autorităţilor este una justificată.

"Eu cred că acest lucru contribuie la înfrumuseţarea oraşului, dacă nu mai apar tot felul de reclame, de autocolante astfel de lucruri fără valoare, e o idee perfectă ", a spus un braşovean.

În perioada următoare inspectorii primăriei vor trimite notificări tuturor proprietarilor de magazine care au ales să îşi facă publicitate prin lipirea de autocolante pe vitrine.

Cei care nu vor respecta legea vor fi sancţionaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri