Simulare de inundaţii în cartierul Stupini

Data publicării:
SIMULARE INUNDATII 221013

Prima măsură pe care au luat-o autorităţile a fost să evacueze localnicii şi să oprească furnizarea utilităţilor. În paralel, pompierii au acţionat cu mai multe motopompe pentru a scoate apa din gospodăriile inundate.

Zona a fost supravegheată în permanenţă de un echipaj de la ambulanţă, pregătit să intervină în orice moment. În plus, a fost adus şi un autobuz cu ajutorul căruia sinistraţii să poată fi evacuaţi din cartier.

Din păcate, la exerciţiul de astăzi s-au mobilizat doar autorităţile, pentru că localnicii nu au participat nici măcar din curiozitate la simulare.

"Noi încă de săptămâna trecută am luat legătura cu ei şi le-am spus de exerciţiu. Din păcate, unii localnici din zona inundată nu erau acasă, iar alţii nu au vrut să participe la acest exerciţiu deşi era foarte util şi pentru ei", afirmă Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Localnicii au, însă, altă variantă. "Am văzut pe stâlp acolo că să ne asigurăm, cum să facem, să oprim gazul...astea. Dar nu mi-a zis. Nu au zis. Acum au venit, dar când au fost inundaţiile nu au venit aici la mine", ne spune Nicolae Gârcă, un localnic din cartierul Stupini.

Cu toate acestea autorităţile au fost mulţumite de cum a decurs exerciţiul de astăzi şi spun că vor organiza în fiecare an astfel de simulări de inundaţii.

"Prin aceste exerciţii practic învaţă şi cei care sunt evacuaţi ceea ce au de făcut atunci când este o situaţie reală, dar şi cei care intervin pentru salvarea lor. Pot să spun că acest exerciţiu este o reuşită", declară colonel Stelian Răchiţean, inspector şef ISU Braşov 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri