Un coreean ne învaţă olăritul 

Data publicării:
OLARUL COREAN

Una dintre vechile antichități ce stârnesc și astăzi pasiunea colecționarilor este ceramica. Astăzi în România, mai sunt puțini pasionați ai lutului care ori de câte ori au ocazia, fac dintr-un pumn de pământ o operă de artă. Este si cazul Emiliei şi a soţului ei corean Young Tae Chang, care s-a îndrăgostit de România şi de frumuseţile sale. Povestea lor a început cu câţiva ani în urmă, însă ceramica a fost cea care le-a călăuzit paşii în viaţă.

Emilia a urmat facultatea la Cluj şi a studiat câţiva ani, alături de maeştri din Coreea, pictura şi ceramica tradiţională. Aici a fost şi locul în care Emillia s-a căsătorit şi a făcut un copil. Apoi, şi-a convins cu uşurinţă soţul să se mute în România. 

În ţară, cei doi şi-au deschis un atelier de creaţie ceramică şi au devenit profesori. Îşi propun să înveţe oamenii că ceaiul băut dintr-o ceaşcă făcută de propriile mâini e mai aromat, vor să arate că fiecare obiect are personalitatea celui care confecţionează, vor să demonstreze că arta şi frumosul pornesc din suflet şi că talentul se cultivă.

Artistul coreean vorbeşte despre România la fel cum vorbeşte şi despre ceramică, cu multă dragoste şi pasiune."Iubesc România pentru că soţia mea este de aici şi îmi plac toate locurile frumoase. În mod special îmi place Braşovul pentru că este o zonă de munte, pentru că aici sunt multe castele. Aşa se face că atunci când am vizitatori pot să le demonstrez că locuiesc într-o ţară frumoasă cu peisaje foarte frumoase. De asemenea, şi oamenii de aici sunt foarte buni. Acestea sunt aspectele care mă fac să mă simt fericit. ", povesteşte Young Tae Chang. 

Cu ajutorul acestor sentimente, cei doi tineri reuşesc să facă în fiecare zi obiecte deosebite şi unice. 

Dragostea pentru frumos, iubirea pentru arta şi dorinţa de a dovedi că meşteşugul nu s-a pierdut în timp, i-au transformat pe Emilia şi soţul ei în oameni valoroşi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri