Uzina Tractorul, o amintire 

Data publicării:
TRACTORUL CORESI

S-a sfârşit istoria celei mai mari fabrici de tractoare de la noi din ţară, o istorie începută în 1960 şi vândută pe câteva milioane de euro în 2007 către un mare investitor imobiliar. Anul trecut, actualul investitor a reuşit să cumpere de la fostul proprietar 100 de hectare din fosta platformă industrială.

Compania franceză are de gând să ridice aici un adevărat oraş, din care să nu lipsească locuinţe, magazine, locuri de agrement, şcoli si grădiniţe sau un centru de expoziţie.

Ultimele hale care mai aminteau de fosta uzina Tractorul au fost demolate. Dacă în 1990 pe poarta acestei fabrici intrau 23.000 de muncitori, din aprilie 2015 aici vor intra mii de cumpărători.

Investitorii se laudă că locul dărâmăturilor va fi luat de cel mai mare mall care a existat vreodată în ţara noastră. Galeria comercială va avea 45.000 de metri pătraţi, care va conţine branduri nationale si internationale. Lucrările vor dura 18 luni, iar investiţia se ridică la 60 de milioane de euro.

Potrivit investitorilor, aproape 10% din suprafaţa utilă a municipiului Braşov va fi redată oraşului prin acest proiect.

"Urmează faza a doua, un retail park, tot pe cele 24 de hectare, unde se va afla un magazin de bricolaj, un magazin de electrocasnice, o staţie de benzină şi un magazin cu accesorii auto" declară Tatian Diaconu - director imobiliar 

Aceasta este însă doar prima din cele patru etape în care fosta platformă industrială se va transforma într-un mini oraş ultramodern. Întreaga investiţie este estimată la suma de 1 miliard şi jumătate de euro, iar investitorii speră să o finalizeze în maximum 12 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri