A ales România

Data publicării:
A LAES ROMANIA

Spaniola a devenit limba de suflet a Adinei. Tânara a urmat o parte din şcoala generală în Spania, apoi s-a întors în ţară, unde şi-a continuat studiile la un liceu din Cluj. Aici a fost remarcată de profesoara ei, care a încurajat-o să participe la olimpiadele naţionale. Răsplata a fost pe măsură şi Adina a reuşit să obţină, patru ani la rând, o medalie de bronz şi trei menţiuni.

"Stăteam şi munceam de dimineaţa de când aveam orele noastre de întâlnire la liceu, de pregătire, până seara târziu, pentru că pe lângă aceste ore, mie mi se dădeau teme şi mi se spunea: Pe mâine trebuie să ştii asta, să faci asta, să ai atâtea exerciţii pregătite. Şi în timpul orelor noastre de spaniolă eu pregăteam exerciţii mult mai complexe decât colegii noştri", își amintește Adina.

"Evoluţia ei în sensul muncii, a unei munci cu adevărat simţite, o muncă cu anumite finalităţi, s-a văzut în clasa a XII-a, când era din nou aleasă pentru a participa la faza naţională. Mi-a venit la pregătire cu un dosar uite-aşa, toate materialele din clasa a IX-a, eu nu credeam că le mai are. Le păstra pe toate, dar cel mai mult m-a emoţionat felul în care mi-a prezentat acel portofoliu al muncii ei, faptul că acolo simţeam că este tot sufletul", povestește Irina Nădăşan, profesoara de spaniolă a tinerei.

Deşi vorbeşte limba spaniolă fără cusur, Adina a ales să-şi continue studiile în România şi acum este studentă în anul I la Facultatea de Construcţii din cadrul Universității Tehnice din Cluj.

"De ce sa merg dincolo, când pot sa încerc aici? Şi în acelaşi timp să profit de următoarele oportunităţi care mi se oferă şi să realizez ceva pe viitor, dar cu siguranţă în România. Ma gândesc, totodată, ce s-ar întâmpla dacă toată lumea sau cel puţin elevii sau studenţii care au ceva, adică acel ceva în plus faţă de ceilalţi, ar pleca", se întreabă Adina.

Tânăra este mândria familiei sale care locuieşte la 50 de km depărtare de Cluj. Cei dragi şi-au pus speranţele în ea şi au sprijinit-o întru totul. O văd din ce în ce mai rar, dar gândul că nu a ales străinătatea îi alină. "Având în vedere faptul că, în ziua de azi, toate lucrurile merg din ce în ce mai rău, mergem pe ideea că ei, ca viitor al acestei ţări, o să schimbe puţin, măcar cât de puţin lucrurile şi-atunci trebuie să fim încântaţi de faptul că ei aleg să rămână, nu să plece", spune Cristina Maria Chiorean, mama Adinei.

Nu doar rezultatele de la şcoală au făcut din Adina o tânară de succes. Ea practică dansuri populare de 6 ani, timp în care a participat la competiţii şi festivaluri internaţionale.

"Îmi place foarte mult ideea de a păstra portul popular românesc şi a duce tradiţia mai departe. Lucrul acesta pot să zic că m-a influenţat totodată să rămân în România şi să nu plec în străinătate şi să continui aici şi studiile. Oricum, tot ceea ce fac, fac cu drag, fac cu mare drag, şi îmi place", mai spune tânăra.

Pe viitor, Adina visează să devină un inginer de succes, dar şi să înveţe o limbă foarte grea: araba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...