Drum judeţean neasfaltat de zeci de ani

Data publicării:
drum neasfaltat

Drumul judeţean 109 D, între Jucu si Sic, arată ca după război.

"E catastrofă drumul. De ani de zile nu a fost reînnoit, nici gropile nu au fost astupate. Cum maşina e aproape imposibil de mers pe drum", spune un şofer.

Echipa Digi24 a făcut un experiment pentru a vedea în cât timp pot fi străbătuţi cei 17 kilometri. Drumul a fost parcurs în 40 de minute şi asta pentru că este plin de gropi, iar viteza cu care s-a putut circula a fost, în medie, de 20 de km pe oră. 

Nu doar cei care merge la serviciu sunt afectaţi de starea proastă a drumului, ci şi oamenii de afaceri din zonă. Este şi cazul lui Filep Alexandru, care de cinci ani şi-a deschis o pensiune în localitate.

"Ne afectează foarte mult că drumul de acces este aşa cum e, fiindcă foarte mare parte dintre turişti ne ocolesc din cauza drumului", spune acesta.

Primarul comunei susţine că în urmă cu câţiva ani a fost organizată o licitaţie pentru reabilitarea drumului, dar lucrările nu au început încă.

"Tot am auzit, sunt zvonuri de contracte, s-au câştigat licitaţii ca să se astfalteze din nou, dar văd că nu se întâmplă nimica. De patru ani tot cer aviz de la Consiliul Local, dar practic nu se întâmplă nimica", afirmă Sallai Ioan, primarul comunei.

Instituţia care ar trebui să finanţeze lucrările de reabilitare a drumului este Consiliul Judeţean Cluj.

"În aceşti doi ani de zile, să asfaltăm toate drumurile judeţene, circa 1.200 de km de drumuri judeaţean din Cluj în cele 75 de comune", declară Mihai Seplecan, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJ Cluj.

Nu a fost însă stabilit până acum cu exactitate un termen la care să demaraze lucrările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri