Festivalul Mozart încântă publicul din Cluj

Data publicării:
MOZART-2

Iubitorii muzicii clasice şi nu numai au redescoperit farmecul concertelor camerale, în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Mozart. Doi tineri artişti din Japonia şi Coreea au readus la viaţă personajele operei "Flautul fermecat" a celebrului compozitor, într-un concert care a stârnit ropote de aplauze.

"Iubesc acest gen de concerte, chiar îmi plac, pentru că poţi cânta alături de o orchestră sau într-un concert, dar în acest mod totul e mult mai familiar şi există o conexiune mult mai puternică cu publicul", spune flautistul Seiya Ueno.

"Mozart este unul dintre compozitorii mei preferaţi şi e întotdeauna foarte plăcut să îi interpretez operele, aşa că un festival dedicat lui e o adevărată onoare. Pentru mine e extraordinar", spune și Ye Chang Jung, care cântă la oboi.

Festivalul Mozart continuă cu alte două concerte camerale şi un concert simfonic de închidere. Printre invitaţii speciali se află şi două tinere artiste din Germania. Este vorba despre "violonista Friedericke Starkloff și pianista Alexandra Schmiedel. Ele vor interpreta un program divers, în care se va cânta şi muzică de Mozart, dar şi muzică romantică, celebra sonată de Cezar Franc şi o piesă contemporană pentru vioară solo", precizează Adriana Bera, de la Societatea Română Mozart.

Digi24 Cluj-Napoca susţine tinerii artişti în cadrul Festivalului Mozart şi a acordat diplome de excelenţă pentru rezultate remarcabile în muzică mai multor interpreţi din România, Japonia şi Coreea.

Festivalul se va încheia vineri, 13 decembrie. Un bilet de intrare costă 20 de lei, însă studenţii şi pensionarii plătesc doar jumătate din preţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri