Restaurant mistuit de flăcări

Data publicării:
incendiu

ACTUALIZARE. Reprezentanții ISU Cluj au stabilit cauza incendiului de azi-dimineaţă din Cluj-Napoca: un scurtcircuit la un reşou lăsat în priză, în urma căruia s-au aprins mai multe materiale plastice. Incendiul a fost observat târziu de către paznicul localului, conform ISU Cluj.

Incendiul de pe strada Clinicilor a izbucnit în jurul orei 4.30 dimineaţa. Cei care locuiesc în zonă spun că au fost treziţi de o bubuitură puternică şi că au alertat imediat echipele de intervenţie.

"Am sărit de pe canapea. A fost o explozie extraordinară. Şi geamurile s-au cutremurat. Mi-au crăpat două geamuri", a spus un locuitor din zonă.

"Dormeam şi am auzit bubuitura şi am crezut că sunt artificii. Am ieşit afară şi flacără mare. Aici locuiesc, vizavi", a precizat altul.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu patru autospeciale şi au securizat zona. Flăcările au distrus restaurantul, iar paznicul localului a ajuns la spital cu arsuri.

"În mare parte, dat fiind construcţia acestui restaurant din lemn, a fost distrus. Acoperişul a fost cel mai puternic afectat şi structura de rezistenţă a acestuia, precum şi plafonul. A fost o singură persoană care a fost transportată cu arsuri în zona feţei şi la mână la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca", a declarat Andrei Biriş, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Ciculaţia rutieră în zonă a fost oprită pentru mai bine de patru ore.

Pagubele produse de incendiu nu au fost evaluate încă, însă proprietarul localului susţine că sunt însemnate, în condiţiile în care restaurantul a fost renovat de mai puţin de un an. Daunele vor fi suportate însă de o companie de asigurări.

Anchetatorii încearcă să afle care este cauza care a dus la izbucnirea incendiului. Până acum, au fost vehiculate mai multe ipoteze. Persoanele care locuiesc în apropierea restaurantului cred că incendiul a fost produs de explozia unei butelii, pentru că au fost trezite de o bubuitură foarte puternică. O altă ipoteză este aceea că flăcările ar fi fost cauzate de un scurtcircuit, pornit după ce un reşou a fost uitat în priză.

Restaurantul se află vizavi de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri