Şpagă pentru... sănătate

Data publicării:
spaga sanatate

Echipa Digi24 Cluj-Napoca a încercat să afle câtă şpagă se mai dă în ziua de astăzi, la Clinica de Ginecologie I din Cluj-Napoca, pentru o operaţie de cezariană.

"Fiecare are onorariul lui", a spus ruda unei paciente, în timp ce era filmată cu camera ascunsă.

"Ieri a fost un băiat aici, la care i-a născut soţia. De la Aiud a spus că e. El a zis că dă, dar i-a făcut cezariană. A zis că îi dă 8 milioane", a spus un alt aparținător.

Următorul pas a fost cumpărarea unui plic. Întâmplător sau nu, peste drum de clinică, se află un magazin alimentar, unde, printre pâini și cornuri, sunt de vânzare şi preţioasele plicuri.

Şeful Clinicii de Ginecologie I din Cluj-Napoca, Florin Stamatian, a asigurat însă că nu au existat situaţii în care pacientele să nu fie tratate până nu au oferit o sumă de bani. El spune că pacienții dau de bună voie banii.

"Sunt care primesc o anumită sumă de bani. Ar fi un neadevăr să spun altfel şi ştiu că se primesc sume de bani. Există un sentiment de insatisfacţie al oamenilor. Mi s-a întâmplat şi mie să zic că nu vreau nimic. Mi-a zis: ceva n-a mers bine?", a declarat acesta.

Unii clujeni recunosc că sănătatea nu are preţ şi ar da oricât, doar să se facă bine. Însă spun că aceasta nu ar trebui să fie o condiţie pentru a fi trataţi. Sunt și clujeni care spun că nu au dat niciodată șpagă unui medic.

Potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional, aproape două treimi din populaţie oferă la ora actuală recompense financiare personalului medical, pentru a beneficia de mai multă atenție în timpul îngrijirilor medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri