Una dintre victime a fost externată. Starea celorlalţi patru răniţi este stabilă

Data publicării:
RANITI ACCIDENT AVIATIC

Medicul şef al Spitalului Judeţean de Urgenţe Cluj, Adela Golea, împreună cu alţi patru doctori ai serviciilor de urgenţă din Cluj, s-au deplasat către locul tragediei cu o maşină tip B, de victime multiple, dar şi cu trei maşini de medic de urgenţă şi o maşină de descarcerare.

Cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca, după aproximativ 12 ore de la producerea evenimentului. După ce le-au evaluat starea de sănătate, medicii clujeni au făcut primele declaraţii.

"Una prezintă fractură de bazin, fractură de femur pe stânga, un traumatism toracic. A fost internată la Terpaie Intensivă. A doua prezintă un traumatism craniocerebral minor, contuzie cervicală, traumatism toracic şi de bazin. A mers tot pe Terapie Intensivă", a declarat medicul Adela Golea, şef UPU-SMURD Cluj.

Medicii Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu, precum şi copilotul Răzvan Petrescu au suferit intervenţii chirurgicale în cursul nopţii şi în această dimineaţă.

"Au fost întreprinse intervenţiile chirurgicale de închidere a fracturilor deschise, de reducere a luxaţiilor, terapia durerii, stabilizarea termo-dinamică şi circulatorie. În prezent, cele cinci victime sunt conştiente, sunt stabile termodinamic şi circulator şi sunt în continuare în monitorizare", a precizat medicul Cristina Ghervan, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj.

Medicul chirurg Radu Zamfir, una dintre cele cinci victime, a fost externat la cerere. El a suferit cele mai uşoare răni în accidentul produs luni după-amiază. Bărbatul a plecat cu un avion de pe Aeroportul Internaţional Cluj, spre Bucureşti, în jurul orei 14.00.

Celelalte patru victime sunt conştiente şi se află în continuare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, la secţia de Terapie Intensivă. 

"Toţi pacienţii au fost examinaţi, de către o echipă complexă, multidisciplinară, de chirurgie generală, chirurgie vasculară, neurochirurgie buco-maxilo-facială, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică şi reparatorie şi ortopedie. Toţi pacienţii sunt conştienţi. Pacientul cu leziunile cele mai grave este copilotul", a declarat Petru Şuşcă, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj.

În urma accidentului aviatic produs luni după-amiază la graniţa judeţelelor Cluj si Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V de la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri