Alegeri amânate. Noul muftiu va fi desemnat pe 27 aprilie

Data publicării:
muftiu-2

Noua dată a alegerilor a fost fixată pentru 27 aprilie.

Nurla Ozghin, candidat la funcția de muftiu: "Există un articol în statutul Cultului Musulman, în care spune că, după ce își depun candidatura toți candidații, se stabilește data alegerilor. Deci, după 30 de zile; minimum 30 de zile. Aceste 30 de zile au fost încălcate."

În acest context, s-a decis ca cea dintâi reuniune a noului Consiliu Sinodal să fie considerat, de fapt, momentul în care corpul electoral a aflat oficial de cele două candidaturi validate. În consecință, calendarul electoral a fost devansat.


Iusein Ibram, membru al Comisiei Electorale a Șura-i Islam: "Noi, Comisia Electorală, astăzi am anunțat că au fost admişi un număr de două dosare."

Iusuf Muurat, candidat la funcţia de muftiu: "Actualul Sinod a luat la cunoștință validarea acestor candidați, care comisia electorală îi validase pe 13 martie, iar, acum, este o perioadă de încă o lună de campanie."

Pe 27 aprilie sunt aşteptaţi la urne toţi membrii Şura-i Islam, cei 15 imami recent aleşi, patru reprezentanţi ai etnicilor tătari, patru ai comunităţii turcilor, directorul Colegiului Naţional "Kemal Ataturk" din Medgidia și actualul muftiu.


reporter: Adrian Herța
operatori: Florin Boboc, Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri