Beculeţe de 130.000 de euro. Anul acesta Primăria Constanţa va ilumina mai multe cartiere din oraş

Data publicării:
iluminat ornamental

Anul acesta, zeci de mii de beculeţe colorate şi ghirlande luminoase vor împodobi oraşul Constanţa, în perioada sărbătorilor de iarnă. Primarul Constanţei anunţa că bugetul va fi cheltuit cu mare grijă.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa:  "Dacă o să fac multe şi bag bani mulţi acolo o să spuneţi a înnebunit Mazăre. Noi avem nevoie de ajutoare, de nu ştiu ce, şi el bagă banii în fel de fel de zorzoane. Eu ştiu foarte bine cum e. O să fie de bun simţ, dar fără să fie fastuos. Nu avem bani ca să facem fast".

În realitate, suma alocată este mult mai mare decât cea de anul trecut.

Liviu Tramudana, purtător de cuvânt Primăria Constanţa: "Bugetul anul acesta de sărbători este de circa 130.000 de euro, este mai mare ca cel de anul trecut, dar mult mai mic faţă de acum 2,3 ani, când era Constanţa iluminată a giorno.  Vor fi pavoazate 9 sensuri giratorii, 4 intersecţii şi nu numai bulevardele mari, Ferdinand, Mamaia, ci se va intra şi pe străzi adiacente sau străzi din cartiere mărginaşe".

Sistemul de iluminat pentru sezonul rece va fi instalat de Sfântul Nicolae şi, la fel ca anul trecut, va fi demontat după o lună. Tot la începutul lunii decembrie va fi deschis şi Orăşelul Copiilor.

reporteri: Poliana Căpitan, Daniel Leancă
operatori: Mihai Ciobanu, Viorel Cotleţ

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri